Som un estudi de disseny del Prat que inclou en el seu equip el talent i la creativitat de joves en situacions de vulnerabilitat*. Ho fem perquè creiem en la capacitat del disseny per aconseguir una societat més justa per a tothom.
+34 671 605 179 – hola@saodisseny.org
Un model transformador
Creem projectes creatius amb impacte social.
Creem projectes creatius amb impacte social.
T’acompanyem durant totes les etapes del teu projecte, i per fer-ho oferim serveis de brànding, estratègia i comunicació. Si t’agradaria crear un impacte positiu en la societat a través dels teus projectes, aquí trobaràs la forma per fer-ho.
No només creatives,sinó també inclusives
La nostra missió com estudi de disseny no és únicament crear solucions creatives. Treballem també perquè els joves, que formen part del nostre equip, recuperin motivacions i desenvolupin les seves capacitats personals, socials i laborals per tal que esdevinguin part de la ciutadania activa i de la transformació social.
Llegeix el nostre impacte social positiu
Som empresa d’inserció
SaóDisseny és un projecte d’economia social creat per l’Associació SaóPrat.
SaóDisseny és un projecte d’economia social creat per l’Associació SaóPrat.
Una empresa d’inserció (EI) porta a terme qualsevol activitat econòmica de producció de béns o de prestació de serveis. El seu objectiu principal és la integració sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social, per això creen itineraris d’inserció personalitzats que tenen com a objectiu final la contractació. Durant l’itinerari d’inserció les persones aprenen un ofici, reben acompanyament tècnic i participen en formacions específiques, i és gràcies a aquest procés que aconsegueixen la seva inserció sociolaboral.
Aquest concepte fa referència a situacions en les quals les persones tenen dificultats per a accedir, mantenir o millorar el seu benestar. La vulnerabilitat està directament relacionada amb la probabilitat d’oportunitats i drets que tenen les persones i col·lectius. El Centre de Terminologia defineix la vulnerabilitat social com “la situació d’una persona que té una probabilitat alta de presentar problemes socials greus, a conseqüència d’un cúmul de condicionants i factors de risc en el seu entorn social”.
Els factors de risc poden ser personals, econòmics, socials, culturals, ambientals i/o polítics, i alguns exemples poden ser: inexistència d’una xarxa de suport, situació general de recessió econòmica, discapacitat o malaltia, dificultats en l’accés a la justícia, habitatge i educació, així i tot, es tracta d’un concepte dinàmic que té en compte la complexitat de cada individu i el seu entorn.
Qualsevol empresa, activitat o projecte, independentment del sector al qual es dediquin, produeixen unes conseqüències socials, econòmiques i mediambientals en la societat, els seus individus i l’entorn. L’impacte social en una empresa és la petjada que la seva activitat deixa en la comunitat, aquesta pot ser positiva i negativa o totes dues. Quan parlem del nostre impacte positiu ens referim al retorn social que genera la nostra activitat.
Per cada euro que aportes a la nostra empresa, en retornem 3,13€ a la societat.
El valor social integrat és el resultat de quantificar l’aportació que fa la nostra organització al mercat empresarial a l’hora que el seu impacte social. Es tracta d’un càlcul monetari extret a través d’una metodologia científica que permet posar xifres a l’impacte econòmic i social que genera Saó.