Creem projectes creatius amb impacte social.
Creem projectes creatius amb impacte social.

Som un estudi de disseny del Prat amb consciència social i mediambiental . Acompanyem a empreses i organitzacions a crear solucions de disseny innovadores, fresques i diferents. 

 

El nostre mètode inclou repensar i investigar materials i processos per mitigar la petjada ambiental de cada projecte. A més, l’estudi de SaóDisseny és un espai d’inserció sociolaboral per a joves en situacions de vulnerabilitat.

Cuidem del nostre equip i del planeta.
Cuidem del nostre equip i del planeta.

Com a empresa d’inserció de l’Associació SaóPrat, treballem perquè els joves, que formen part del nostre equip, recuperin motivacions i desenvolupin les seves capacitats personals, socials i laborals per tal que esdevinguin part de la ciutadania activa i de la transformació social. Creem llocs de treball de qualitat d’acord amb els nostres valors.

Una empresa d’inserció (EI) porta a terme qualsevol activitat econòmica de producció de béns o de prestació de serveis. El seu objectiu principal és la integració sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social, per això creen itineraris d’inserció personalitzats que tenen com a objectiu final la contractació. Durant l’itinerari d’inserció les persones aprenen un ofici, reben acompanyament tècnic i participen en formacions específiques, i és gràcies a aquest procés que aconsegueixen la seva inserció sociolaboral.
Aquest concepte fa referència a situacions en les quals les persones tenen dificultats per a accedir, mantenir o millorar el seu benestar. La vulnerabilitat està directament relacionada amb la probabilitat d’oportunitats i drets que tenen les persones i col·lectius. El Centre de Terminologia defineix la vulnerabilitat social com “la situació d’una persona que té una probabilitat alta de presentar problemes socials greus, a conseqüència d’un cúmul de condicionants i factors de risc en el seu entorn social”.
 
Els factors de risc poden ser personals, econòmics, socials, culturals, ambientals i/o polítics, i alguns exemples poden ser: inexistència d’una xarxa de suport, situació general de recessió econòmica, discapacitat o malaltia, dificultats en l’accés a la justícia, habitatge i educació, així i tot, es tracta d’un concepte dinàmic que té en compte la complexitat de cada individu i el seu entorn.
Qualsevol empresa, activitat o projecte, independentment del sector al qual es dediquin, produeixen unes conseqüències socials, econòmiques i mediambientals en la societat, els seus individus i l’entorn. L’impacte social en una empresa és la petjada que la seva activitat deixa en la comunitat, aquesta pot ser positiva i negativa o totes dues. Quan parlem del nostre impacte positiu ens referim al retorn social que genera la nostra activitat.
Per cada euro que aportes a la nostra empresa, en retornem 3,13€ a la societat.
El valor social integrat és el resultat de quantificar l’aportació que fa la nostra organització al mercat empresarial a l’hora que el seu impacte social. Es tracta d’un càlcul monetari extret a través d’una metodologia científica que permet posar xifres a l’impacte econòmic i social que genera Saó.
Amb el suport de: