No només creatives, sinó també socials i sostenibles

Som un estudi de disseny gràfic i comunicació del Prat que generem impacte social i, a més a més, som moooolt professionals. I què és allò que ens fa diferents? Doncs que integrem al nostre equip el talent i la creativitat de joves procedents de col·lectius vulnerables. Necessites més motius per col·laborar amb nosaltres?

Creem projectes creatius amb impacte social.
Creem projectes creatius amb impacte social.

Acompanyem a empreses i organitzacions durant totes les etapes del projecte i definim plegades l’estratègia, comunicació i valors de marca. Creem solucions de disseny innovadores amb consciència social i mediambiental.

la Berta, la Hind, la Dessiré, la Bea, el Nizar, la Marta, el Samuel, el Vicente, la Flor, la Sheima, el Mohamed, el Salman, l'Estela, el Marino, la Rocío, l'Abdelali, la Francisca, la Miriam, el Brian, el Marc,
la Berta, la Hind, la Dessiré, la Bea, el Nizar, la Marta, el Samuel, el Vicente, la Flor, la Sheima, el Mohamed, el Salman, l'Estela, el Marino, la Rocío, l'Abdelali, la Francisca, la Miriam, el Brian, el Marc,

SaóDisseny es crea el 2011 perquè els i les joves del nostre territori, tinguessin oportunitats laborals de qualitat i esdevinguessin part de la ciutadania activa. Avui en dia, som l’única empresa d’inserció que ofereix serveis professionals de disseny i comunicació a tot l’estat.

Una empresa d’inserció (EI) porta a terme qualsevol activitat econòmica de producció de béns o de prestació de serveis. El seu objectiu principal és la integració sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social, per això creen itineraris d’inserció personalitzats que tenen com a objectiu final la contractació. Durant l’itinerari d’inserció les persones aprenen un ofici, reben acompanyament tècnic i participen en formacions específiques, i és gràcies a aquest procés que aconsegueixen la seva inserció sociolaboral.
Aquest concepte fa referència a situacions en les quals les persones tenen dificultats per a accedir, mantenir o millorar el seu benestar. La vulnerabilitat està directament relacionada amb la probabilitat d’oportunitats i drets que tenen les persones i col·lectius. El Centre de Terminologia defineix la vulnerabilitat social com “la situació d’una persona que té una probabilitat alta de presentar problemes socials greus, a conseqüència d’un cúmul de condicionants i factors de risc en el seu entorn social”.
 
Els factors de risc poden ser personals, econòmics, socials, culturals, ambientals i/o polítics, i alguns exemples poden ser: inexistència d’una xarxa de suport, situació general de recessió econòmica, discapacitat o malaltia, dificultats en l’accés a la justícia, habitatge i educació, així i tot, es tracta d’un concepte dinàmic que té en compte la complexitat de cada individu i el seu entorn.
Qualsevol empresa, activitat o projecte, independentment del sector al qual es dediquin, produeixen unes conseqüències socials, econòmiques i mediambientals en la societat, els seus individus i l’entorn. L’impacte social en una empresa és la petjada que la seva activitat deixa en la comunitat, aquesta pot ser positiva i negativa o totes dues. Quan parlem del nostre impacte positiu ens referim al retorn social que genera la nostra activitat.
Per cada euro que aportes a la nostra empresa, en retornem 3,13€ a la societat.
El valor social integrat és el resultat de quantificar l’aportació que fa la nostra organització al mercat empresarial a l’hora que el seu impacte social. Es tracta d’un càlcul monetari extret a través d’una metodologia científica que permet posar xifres a l’impacte econòmic i social que genera Saó.
Amb el suport de:

SEGUEIX-NOS

CONTACTA’NS

hola@saodisseny.org
+34 671 605 179
Avda del Canal 110
El Prat de Llobregat