25è aniversari Rubricatus

Category
Disseny amb impacte social, Disseny identitat i comunicació
Tags
Art, Graphic Design, Illustration, Photography
About This Project

Disseny d’identitat i comunicació 

 

Client:
La Fundació Rubricatus

 

Brief:
La creació d’un logotip del 25 aniversari de La Fundació Rubricatus, una entitat d’iniciativa social ubicada al Prat de Llobregat dedicada a promoure i fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat mitjançant la creació de llocs de treball.

 

Solució:

Una dinàmica amb els i les usuaris de Rubricatus i els joves de #SaóDisseny, un taller artístic dividit en 4 illes d’experimentació (geometries, pintura, cal·ligrafia i expressió lliure) va ser l’inici del procés de creatiu.

El repte, extreure la creativitat innata dels participants i aconseguir integrar-la en la creació del logotip. Després de treballar en 2 propostes i que els joves del Lab Creatiu les presentessin als de Rubricatus, es van sotmetre a una votació popular.

El concepte de celebrar la diversitat intel·lectual amb totes les persones que formen Rubricatus és l’opció que té millor acollida. A través d’un número 25 caracteritzat per uns traços amables, pren vida i connecta amb el claim “Celebrant la diversitat intel·lectual“.

La tipografia està il·lustrada a mà i la gamma de colors és vibrant i festiva. Es proposen peces animades i aplicacions com la totebag, samarreta i opis entre altres.

 

Impacte:

· 15 joves + 6 educadores + 3 creatives participant en el projecte
· Col·laboració amb projecte d’economia social
· Col·laboració amb una entitat local
· Participació de 197 persones, des de les diferents xarxes socials i una urna a la fira de l’economia social del Baix Llobregat.