Campanya de RSC Saó Disseny

Category
Disseny identitat i comunicació
Tags
Art, Graphic Design, Illustration, Photography
About This Project

Disseny d’identitat i comunicació 

Client:
EI SAOPRAT. SLU

Brief:
Donar a conèixer Saó Disseny com un estudi creatiu amb impacte social i co-creació amb els joves en risc d’exclusió que participen a la formació de Saó. És el nostre signe distintiu, el què ens fa ser tan especials i únics. L’objectiu principal de l’empresa d’inserció no es tan sols plantejar i impulsar projectes de disseny, sinó també integrar i potenciar el talent dels joves i acompanyar a la projecció del seu futur a partir de la investigació, el treball col·laboratiu, el pensament estratègic -design thinking- i la creativitat.

#NoNomésCreatius, sinó també socials, inclusius i sostenibles.

Solució:
La diversitat i la co-creació com estratègia creativa aplicada al disseny. Es planteja una campanya creativa, sorprenent i col·laborativa per a comunicar a 13 entitats el nostre compromís social i mediambiental amb l’entorn. Volem promoure l’economia social i solidària i sumar-nos tots a un propòsit comú. #connexióSAO

FASE 1: Recerca de materials
Compromesos amb el medi ambient de la mà de @freeblueoceans, part de l’equip de Saó participa en una recollida de residus pel Prat, concretament a l’entorn del riu Llobregat.

FASE 2: Workshop al LAB Creatiu
Al workshop del LAB Creatiu participen 8 joves + la artista @Kilomba. Els joves crean obres d’art inèdites, uns personatges i alguns collages pensats per cada una de les empreses seleccionades, a partir d’uns residus i d’altres objectes reciclats que els hi identifiquin.

FASE 3:  Peces inèdites
Les obres prenen la forma de pósters, un obsequi creat i dissenyat exclusivament per cada client. El packaging que el contè, és una tote bag de material respectuós customitzada amb el claim “NoNomésCreatius”. Els joves de SaóDisseny i l’equip de professionals són els encarregats de fer màgia i presentar el nostre propòsit tal i com veieu aquí.

Impacte:
· 10 joves participant al projecte
· Materials impresos i elaborats a Saó: cartells i tagetons impresos en paper FSC, tote bags handmade amb stamping
· Recollida de residus amb @freeblueoceans a l’entorn del riu del Prat de Llobregat
· Col·laboració amb l’artista @Kilomba
· 75% de les entregues es van fer en mà evitant transports i contribuint
· Connexions fetes amb entitats: 10 entitats locals del Prat, 1 entitat de Madrid i 1 de Barcelona.

 

Tot el procés de la campanya aquí